politiek

Onthullingen

[Image: Giovanni Strazza’s Veiled virgin]

Minister Ollongren liep met haar geprinte aantekeningen over straat. Zij werd gefotografeerd en het document was goed leesbaar. Er stonden rare dingen in die ons vertrouwen in de verderfelijkheid van politiek weer een flink aanwakkerde. Prompt moest zij haar activiteiten staken. Kwam wel goed uit want ze had net corona opgelopen.

Dit soort dingen gebeurt wel vaker, soms per ongeluk, soms expres. Ik stuur wel eens een mailtje of berichtje naar de verkeerde persoon, meestal is dat alleen maar grappig, incidenteel kan het wel even schaamrood naar de kaken jagen.

Omgekeerd is het me een keer gebeurd dat een collega een mail aan mij stuurde die niet voor mij bestemd was. Ik weet niet meer waar het over ging, maar het begon: “wat die Wim van der Meer nu weer uitgehaald heeft…” Dat je zo’n mail niet naar de aanklager maar naar de verdachte stuurt kan alleen maar een Freudiaanse vergissing zijn. Ik schreef onnozel terug dat ik vermoedde dat die mail niet voor mij bestemd was. Ook maakte ik duidelijk dat ik het niet euvel duidde. Je zou denken dat je daar toch een zure smaak van in de mond zou houden, maar dat was niet het geval. Door mijn grootmoedigheid te tonen had ik nu een ingebeeld eeuwigdurend overwicht op bewuste collega. Een heel prettig gevoel, zo moet het ongeveer geweest zijn als je een slaaf bezat.

Een andere keer stuurde ik een zeer vertrouwelijke mail aan enkele collega’s en een van hen stuurde mijn mail prompt door aan iedereen in onze tent. Steekvlam in de pan! Vertoornd sprak ik de collega erop aan maar die was zeer zelfingenomen met zijn slinkse actie. Voorgoed de rug toegekeerd en bij de eerste gelegenheid het drijfzand in gestuurd. Briljante figuur, maar niet geschikt om hogerop te klimmen. Ik ben niet haatdragend maar er zijn grenzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.