bespiegeling,  politiek

Klimaat en corona

Gisteren was de warmste 21 februari in de Nederlandse geschiedenis, 19°C. De laatste jaren verbreken we record na record. Vandaag en morgen zullen we misschien wel weer nieuwe records noteren. En vorige week stonden mensen massaal op het ijs. 15°C onder nul, 20cm sneeuw. Ik heb niet gehoord dat het een record was, maar het was wel even heftig.

Met mijn gebruikelijke kop koffie zet ik mij aan het bloggen nog voor zonsopgang. Vogeltjes zijn ook al wakker en tjilpen vrolijk. Sneeuwklokjes en krokusjes knallen overal de grond uit. Er was gisteren veel volk op de been, door corona kunnen mensen nergens heen en dus gaan ze maar de natuur in en de straat op. De meeste mensen hebben lak aan corona-maatregelen, groepen variëren van 3 tot ∞ personen, bij het passeren is er geen afstand te houden. De parken en natuurreservaten zijn bomvol. Verkeersinfarct in de hele omgeving. Er wordt veel gesproken over de ellende die jongeren doormaken omdat ze vereenzamen en wegkwijnen, maar daar zie ik hier niets van. Iedereen bij elkaar, gezellig. Corona? Wat is dat? Uiteraard is het besmettingsniveau op die manier niet terug te dringen.

Zo zien we dat corona wordt bevorderd door de klimaatverandering. Vorige week iedereen bij elkaar op het ijs, deze week allemaal aan de wandel in de open lucht. De regering probeert met strenge maatregelen het probleem onder de knie te krijgen maar het is dweilen met de kraan open. En er wordt om het hardst geschreeuwd dat we moeten versoepelen. Volgende week gaan scholen en kappers weer draaien. Eens zien wat dat met het besmettingsniveau doet. Ik denk niet dat ik mijn haar laat knippen. Nu nog even niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.